Siilinlahti Open 2023 keräsi Lauteille ja Siilinlahdelle 70 talviuintikisaajaa

20.3.2023 | Ajankohtaista

Video Siilinlahti Open 2023 talviuintikisasta.

Siilinlahti Open 2023 on saatu onnellisesti päätökseen! Huikea kisa takana, ja tunnelma ja fiilis oli korkealla kaikilla osallistujilla! Yhteensä 70 kisaajan, kisajärjestäjien, sekä runsaslukuisen yleisön voimin käyty talviuintikisa oli järjestyksessään toinen Siilinlahdella uitu kilpailu.

Lumi- ja räntäsade ei kilpailijoiden menoa haitannut

Kisapäivän aamu 18.3.2023 valkeni vielä kohtuullisen selkeänä, mutta kisojen lähestyessä lähestyi myös lumi- ja räntäsade. Kun kisat startattiin kello 12 aikaan yksilömatkoilla, oli ilmassa melkoisen sakea lumisade. Myös tuuli oli kohtuullisen pureva ja navakka. Säästä huolimatta, tai kenties juuri sen tuoman extremelisän takia, paikalla oli kisaajien lisäksi paljon kannustusjoukkoja.

Siilinlahti Open talviuintikisa aloitettiin yksilösarjoilla

Yksilökisoissa uitiin viisi sarjaa: miehet open, miehet 60+, lapset, naiset open ja naiset 60+. Miesten open sarjan voittoon kauhoi Janne Partanen ajalla 19:31. Niukasti hopealle ui Olli-Pekka Rimpiläinen ajalla 19:64 ja pronssia otti Tommi Moilanen ajalla 20:38. Miehet 60+ sarjassa voiton vei Hannu Toivanen ajalla 23:16, kakkoseksi alle sekunnin erolla Tero Naumanen ajalla 23:49 ja pronssille Raimo Tuomainen, 32:29.

Lasten sarjassa uitiin 10 metrin rata hyisessä Siilinlahden vedessä. Lasten sarjan voitti Aaron Markkanen (9:06), toiseksi tuli hienolla tuloksella Maria Kinnunen (11:31) ja kolmannen sijan lunasti Salme Ylönen (13:29).

Seuraavaksi oli vuorossa naiset open -sarja. Sarjan voittoon ui ylivoimaisella ja koko kisojen parhaalla tuloksella Anna Korhonen ajalla 19:21. Toisen ja kolmannen välillä käytiin tiukka kamppailu, lopulta hopeaa otti Laura Silvennoinen ajalla 23:48 ja vain muutaman sadasosan perässä pronssilla oli viime kisojen ykkösnainen, Matleena Louhisalmi ajalla 23:51.

Yksilösarjat päätti naiset 60+ -sarja, jossa suvereenin voiton vei Ulla-Mari Koskivirta ajalla 26:91. Hopeaa otti hienon uinnin tehnyt Jaana Vahterikko (32:96) ja vain pienen pienellä erolla pronssille ui Sanna-Liisa Kiiskinen (34:80).

Kenties Siilinjärven ensimmäinen kalakukon syöntikisa käytiin myös Siilinlahti Openissa

Yksilösarjojen jälkeen oli vuorossa kenties ensimmäistä kertaa Siilinjärvellä järjestetty kalakukon syöntikisa, joka kantoi nimeä Saulin Suuri Kalakukon syöntikilpailu, perustajansa Sauli Kanniaisen mukaan. Leikkimielisessä kisassa neljä syömäriä kisasivat siitä, kuka pistelee nopeiten mujekukon poskeensa. Tiukan kisan vei lopulta Samuel Majuri, joka jätti muut kisaajat nieleskelmään kalakukkoa ja lunasti palkintona olleet viisi Lauteiden kertalippua itselleen.

Saulin Suuri Kalakukon syöntikisa
Tapahtuman huipentuma oli viestijoukkuekisa

Kello 15 oli aika startata sekajoukkuein uitava 4x25m joukkueviesti. Viestissä joukkueen jokainen jäsen ui 25 metrin matkan avannossa, ja joukkueen kokonaisaika ratkaisi sijoituksen. Tiukkaan kisaan starttasi lopulta 10 joukkuetta, yhden ilmoittautuneen joukkueen jäätyä viime metreillä pois kisasta.

Joukkueviestissä nähtiin hienoja suorituksia, huikeaa kannustusta ja omintakeisiakin uintityylejä. Esimerkiksi nostettakoon Lauteiden joukkuetta edustaneen Sauli Kanniaisen uintityyli, joka oli selvästi ottanut vaikutteita perhosuinnista, rintauinnista ja ihan perinteisestä koirauinnista, uintityyli oli kuitenkin kisan sääntöjen puitteissa suoritettu. Tiukan kisan voittoon ui lopulta Kuopio Swimrun, jonka kokonaisaika oli 1:22:56. Toiseksi ajalla 1:27:75 tuli Painava Laukaus, jonka edustaja Olli-Pekka Rimpiläinen oli paineistanut (tietenkin hyvässä hengessä ja huumorilla) viime vuoden voittajajoukkue Lauteita Lauteiden sosiaalisessa mediassa pitkin syksyä ja alkuvuotta. Kolmanneksi ui viime vuoden mestarijoukkue, Lauteet, ajalla 1:35:01.

Viestikisa käynnissä hyisessä kelissä
Vaihto suoritettu!

Tapahtuman ajaksi paikalle tuodut paljut olivat kovalla käytöllä. Samoin Lauteiden sauna ja telttasauna. Erikoismaininnan ansaitsee myös Sami Savolainen, joka tarjosi kisailijoiden käyttöön saunabussin, jossa porukka pääsi kokeilemaan bussiin rakennetun saunan löylyjä.

Paljut olivat kovalla käytöllä.

Siilinlahti Open 2023 talviuintikisan tulokset näet tästä.

Kilpailun huikeista palkinnoista (mm. Tahko Spa Hotel -majoituslahjakortti, Kunnonpaikan majoituslahjakortti, akkuporakone, Fonttanellan lippuja, Bluetooth-kuulokkeet jne) saamme kiittää kisan mahdollistaneita yhteistyökumppaneitamme.

Kisoja mahdollistamassa olivat Tahko Spa Hotel, RTV, Innocum, POP-Pankki, Väriympyrä, Intersport Siilinjärvi, Crossfit Liiteri, GVK, Eskaro Maalit, Savo Print, VTR Workwear, Savo-Karjalan Liha, Kunnonpaikka, Fonttanella, Grolls, Siilinjärven Pesis, K-market Herkkupata, Grolls Tools Kuopio.