Vastuullisuus

Haluamme kehittää toimintaamme Lauteilla vastuullisesti. Vastuullisuudesta huolehtiminen Lauteiden konseptissa tarkoittaa meille kokonaisuutta, johon kuuluu saunarakennuksen ja sen toiminnan ympäristövaikutuksien huomioiminen, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisääminen, suomalaisen saunakulttuurin edistäminen ja säilyttäminen, sekä saunojien turvallisuuden takaaminen.

Saunarakennuksen ympäristövaikutukset

Saunamme rakentamisessa on otettu huomioon sen vaikutukset ympäristöön. Sauna on suunniteltu sulautumaan osaksi rantaympäristöä ja maisemaa.

Saunan suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon energiatehokkuus. Esimerkiksi saunan hukkalämpö otetaan talteen poistoilmalämpöpumpun avulla ja tällä lämmitetään pukuhuonetilat.

Jäte- ja hulevesistä on huolehdittu myös, Lauteet on kytketty kunnalliseen viemäriverkkoon.

Hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisääminen

Haluamme kannustaa ihmisiä aloittamaan kylmässä vedessä uimisen ja saunomisen, sillä se tutkitusti lisää hyvinvointia, auttaa palautumaan ja lisää vireystasoa.

Haluamme myös olla lisäämässä yhteisöllisyyttä ja tavoitteemme on, että Lauteiden saunasta tulee käyttäjälleen kohtaamispaikka ja eräänlainen olohuone, jonne mennään myös sosiaalisista syistä.

Myös toimiva kommunikaatio meidän ja asiakkaidemme välillä on meille tärkeää. Tätä toteutamme muun muassa aktiivisella viestinnällä ja esimerkiksi kyselyillä Instagramissa ja Facebookissa.

Suomalaisen saunakulttuurin edistäminen

Suomalainen saunaperinne on osa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloa. Haluamme osaltamme olla edistämässä suomalaista saunaperinnettä ja -kulttuuria.

Lauteilla saunojien turvallisuuden takaaminen

Haluamme taata jokaiselle Lauteilla saunojalle turvallisen ja miellyttävän saunakokemuksen. Olemme sitoutuneet puuttumaan mahdollisiin turvallisuuspuutteisiin tiloissamme nopeasti.

Lisäksi olemme laatineet Saunaetiketin ja Turvallisuusohjeet talviuimarille , joita noudattamalla turvallinen ja miellyttävä saunominen ja uiminen Siilinlahdella on mahdollista kaikille.

Käsittelemme kaikkia henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Voit lukea tietosuojaselosteemme tästä.

Nähdään Lauteilla – tutustu kausijäsenyyteemme!

Mistä lauteilla puhutaan? Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi, niin varmistat, että olet aina ajan tasalla siitä, mistä lauteilla puhutaan.

Uutiskirje tilattu - kiitos!