Talviuintikisa keräsi kylmää pelkäämättömät uimarit Siilinlahdelle 16.3.2024

2.4.2024 | Ajankohtaista

Pohjois-Savon coolein tapahtuma, talviuintikisa Siilinlahti Open 2024 on saatu onnellisesti päätökseen. Kisat pidettiin Siilinjärvellä Siilinlahden uimarannalla 16.3.2024, järjestäjänä Avantosauna Lauteet.

Kolmantena vuonna peräkkäin järjestetyt kisat keräsivät Siilinlahdelle tänäkin vuonna ison joukon kylmää pelkäämättömiä uimareita ja kannustusjoukkoja. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden kisaan starttasi 52 uimaria.

Päivä alkoi yksilösarjoilla miehet open 25m, miehet 60+ 25m, naiset open 25m, naiset 60+ 25m, sekä lapset 10m. Kovatasoisen miestensarjan voittoon ui jokaisessa Siilinlahti Openissa podiumille yltänyt Kai Niemelä. Hopeaa otti Teemu Sihvonen ja pronssille kauhoi Juha Ruuskanen. Myös miehet 60+ sarjassa käytiin kovaa kamppailua. Suvereenin voiton otti Hannu Toivanen, kakkoseksi tuli Raimo Tuomainen ja pronssilla Juhani Torvinen.

Lasten sarjassa nähtiin huikeita ja kylmää pelkäämättömiä suorituksia, kun sarjan osallistujat Amalia Pernu ja Salme Ylönen näyttivät miten uidaan kylmässä. Sarjan voiton vei Amalia Pernu hienolla suoirtuksellaan, ja vain hiukan perässä maaliin ui Salme Ylönen.

Naiset Open oli päivän suosituin yksilösarja 11 osallistujallaan. Naisten voiton ui niin ikään kisojen kestomenestyjä Miila Puruskainen. Kakkoseksi tuli Päivi Kekäläinen ja pronssia nappasi Marika Hakkarainen.

Naiset 60+ sarjassa ei ollut tungosta, sillä sarjassa oli tänä vuonna vain yksi uimari. Niinpä sarjan täysin ylivoimaisen voiton otti Anne Niskanen 🙂

Yksilömatkojen jälkeen vuorossa oli päivän kenties odotetuin kisa, sekajoukkuein uitava joukkueviesti. Joukkuekisaan starttasi seitsemän joukkuetta. Kisan voiton otti Lauteiden oma joukkue, joka näyttää vuodesta toiseen menestyvän kotiareenallaan. Kakkoseksi ui Skimint Team ja kolmoseksi Kuopion talviuimareidenkin toimipaikoissa paljon nähty Savon Sukkelat Saukot.

Erityismaininnan ansaitsee Maaningalta kisoihin matkannut Nakurannan naatiskelijoiden kaksiosainen tiiimi. Yhteishenki ja muiden tsemppaaminen oli ihailtavaa. Myös Siilin Ladun joukkuetta on syytä kiittää hyvästä meiningistä! Eikä pidä unohtaa Kukon askelta, joka ui kisassa neljänneksi. Kukon askel muuten pokkasi myös palkinnon kisasta, sillä ykköseksi tullut Lauteiden oma joukkue lahjoitti oman palkintonsa pois järjestäjän ominaisuudessa.

Kisaajien käytössä olleet paljut ja saunat olivat tapahtuman aikana hyvästi käytössä. Myös kisakioskista kerrottiin, että makkaraperunoiden menekki oli huimaa 🙂 Hienot kisat takana päin siis.

Seuraavan kerran Siilinlahden talviuintimestaruuksista kisataan maaliskuussa 2025.

Siilinlahti Open 2024 tulokset.

Suuri kiitos yhteistyökumppaneillemme, joita ilman kisoja ei olisi saatu järkättyä:

1. Sorcolor Oy / Kalteva Oy. Julkkari- ja kattomaalauksiin erikoistunut maalausliike, joka tekee rajattoman hyvää pintaa Kuopiossa ja ympäri Suomen. Jos tuntuu, että talon ulkoseinät, tai vaikkapa tiilikatto kaipaa uutta maalia, niin tässä on oikea taho lähestyä!

2. Intersport Siilinjärvi. Siilinjärven paras urheilukauppa 🙂 laaja valikoima, melkeinpä niin, että sitä mitä et urheiluun heiltä saa, et tarvikaan! Intersport Siilinjärven löydät Siilin keskustasta osoitteesta Sorakuja 4.

3. Kylpylähotelli Kunnonpaikka. Siilinjärven Vuorelassa sijaitseva kylpylähotelli. Ja siellä on muuten kans hyviä saunoja tarjolla, esim savusauna! Kokeilemisen arvoinen paikka!

4. Siilinjärven Pesis. Perinteikäs pesäpalloseura Siilinjärveltä. Iso talkooapu aina Lauteiden tapahtumia järkätessä! Pistäkää muuten myös mieleen Siipen ensi kesänä järkkäämä Manttufest, jossa esiintyy mm. Sexmane.

5. Kuopion kotisiivous. Erikoispuhdistuksia Kuopion ja Siilin alueella tekevä yritys, joka syväpuhdistaa höyryn avulla kemikaalittomasti vaikka miten likaiset kohteet! Lauteidenkin tilat on saaneet tuta kyseisen käsittelyn monta kertaa 🙂

6. Väriympyrä. Etelässä toimiva tiilikattojen pinnoitukseen keskittynyt yritys, jonka jäljiltä vanhastakin tiilikatosta tulee kuin uusi!

7. Eskaro Oy. 40 vuoden ajan suomalaisille maaleja valmistanut yritys. Eskarolta löytyy mm. testivoittaja peltikattomaali. Eskaron maaleja voit ostaa Savossa Kaltevalta.

8. GVK Maalit. Suomalainen maalitehdas, josta löytyy maaleja ja käsittelyaineita joka lähtöön seinämaaleista terassiöljyihin. Taitaa Lauteidenkin seinät olla GVK:n maaleilla maalattu 🙂 GVK:n maaleja saa ostettua nettikaupasta ja Kaltevalta.

9. Viestimaakarit. Savon ja Suomen alueella toimiva valo- ja videokuvauksiin erikoistunut mediatoimisto, jonka käsialaa nähdään usein mm. Lauteiden somessa.

Mistä lauteilla puhutaan? Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi, niin varmistat, että olet aina ajan tasalla siitä, mistä lauteilla puhutaan.

Uutiskirje tilattu - kiitos!