Talviuinnin terveyshyödyt

15.11.2021 | Blogi

Pakkanen paukkuu, autot lähtevät elohopean laskiessa käyntiin vain vaivoin ja kieli jäätyy kiinni leikkitelineeseen. Kuka hullu pulahtaisi tällä kelillä järveen?!

Niin kuitenkin tekee yli 150 000 suomalaista. Luku on avantouinnin harrastajamäärä vuonna 2020.

Talviuinti lisää hyvinvointia ja energisyyttä

Suomen Ladun teettämässä avantouintikyselyssä 60 prosenttia koki stressin ja flunssan vähentyneen. Kolmanneksen mielestä avantouinti auttoi särkyihin ja paransi unen laatua. Ennen kaikkea avantouinnin kerrottiin lisäävän hyvää oloa ja energisyyttä!

Tampereen yliopiston psykologian laitoksen tutkimuksessa avantouimareiden huomattiin olevan vertailuryhmiä hyvinvoivempia ja onnellisempia.

Tutkimuksissa on myös havaittu mm. välittäjäainepitoisuuksien muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa kipuja lievittävästi.

Vaikka aiheesta tarvitaankin vielä lisää laadukasta tutkimusta, on suunta selvä; Avantouinnille on perusteet ja se kannattaa!

Avantouinti ja sauna

Meistä avantouinti yhdistettynä saunaan on mitä parhain tapa viettää aikaa! Harrastus yhdistää kavereita, se palauttaa urheilusta ja takaa hyvät yöunet.

Avantoon pulahtaessa veden kylmä syli saa unohtamaan kaiken muun, ja sieltä noustessa, ihon pintaverenkierron aktivoituessa, tunne on parhaimmillaan jopa euforinen. Se on koettava. Se koukuttaa.

Varmista paikkasi Lauteilla – kausijäsenyydet Lauteille ovat myynnissä nyt!

Osta kausijäsenyys

Mistä lauteilla puhutaan? Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi, niin varmistat, että olet aina ajan tasalla siitä, mistä lauteilla puhutaan.

Uutiskirje tilattu - kiitos!