Siilinlahti Open 2022: Rennot talviuintikisat Siilinjärvellä 30.4.2022 klo 12-18

Siilinlahdella järjestetään Avantosauna Lauteiden, Siilinjärven Nuorkauppakamarin, Siilinjärven kunnan ja Siilinjärven Pesiksen toimesta rento talviuintitapahtuma, jossa pääohjelmana kisataan talviuinnissa. Avannon pituus on 25 metriä.

Kisasarjat

Sarjoina on yksilömatka 25 metriä, yksilömatka 10 metriä, sekä sekajoukkueena uitava viesti 4x25m, jossa jokainen viestijoukkueen jäsen ui 25 metriä. Kilpailu on leikkimielinen ja rento, kaikkia kannustetaan osallistumaan ikään ja taitotasoon katsomatta. Suorituksista otetaan aika, mutta tärkeämpää on itsensä voittaminen, mukava yhdessäolo ja talviuintiin tutustuminen.

Palkintoja luvassa

Vaikka kisa onkin leikkimielinen, niin tottakai pitää olla palkintoja! Palkintoina on muun muassa kausikortti SiiPen kotipeleihin, kausikortti Lauteiden talviuintikaudelle 2022-23, sekä Lauteiden lippuja.

Paljuilua, saunomista, makkaran ja letun paistoa, slacklinellä temppuilua avannon yli

Talviuintikisat eri sarjoissa on päivän päätapahtuma, mutta oheistoimintaa riittää myös! Tapahtumapäivän ajan paikalla on kaksi lämmitettyä peräkärrypaljua joissa loikoilla. Lisäksi tietysti Lauteiden sauna on lämmin ja osallistujien käytössä. Jäälle rakennetaan myös slackline tasapainoilu köysi, jolla voi koittaa rohkeuttaan ylittää avanto. Sitten lisäksi paistellaan lettuja ja makkaraa. Kaikki päivän toiminnot ja tarjottavat syömingit kuuluvat hintaan.

Aikataulu 

Klo 12 Kisojen avaus. Yksilökisaajat kisateltalle infoon.

Klo 12:15-14:00 Yksilökisaajien suoritukset

Klo 14:30-15 Yksilökisan palkintojen jako

Klo 15 Viestijoukkueet kisateltalle kuuntelemaan info

Klo 15:15-17:15 Viestikisa

Klo 17:30 Viestikisan palkintojen jako

Kisagrilli auki klo 12-18 (täältä saa nimittäin lettuja, makkaraa ja limonaatia!)

Paljut käytössä klo 12-19

Kisaajien käytössä on tapahtuman ajan sekä Lauteiden pukuhuonetilat, että Siilinjärven kunnan uimakopin pukeutumistilat. Katso kisapäivänä, kumpaan mahtuu paremmin.

Säännöt

Uidaan uima-asu päällä, ei märkäpuku. Tossut ja hanskat ovat sallittuja. Päähine on pakollinen. Uintityylinä on rintauinti, jossa pää ei käy veden pinnan alla.

Uimaan lähtö (yksilömatkat ja viestin avausosuus): Kisa uidaan laiturilta toiselle, radan molemmissa päissä on portaat. Lähettäjä sanoo ”paikoillanne”, jolloin kisaaja menee portaita pitkin veteen. Lähettäjä sanoo ”valmiina”, jolloin kisaajan tulee olla vedessä siten, että toinen käsi on kiinni porraskaiteessa ja hartiat ovat veden pinnan alla. Lähettäjän sanoessa ”nyt!”, voi kisaaja lähteä uimaan suoritustaan. Portaista saa potkaista jaloilla alkuvauhdit. Yksilömatkan ajanotto päättyy siihen, kun uimari koskee kädellään toisessa päässä rataa olevia portaita.

Viestimatka: Viestissä joukkueen jokainen jäsen ui 25 metriä, eli radan päästä päähän. Viestissä lähettäminen matkaan tapahtuu yllä kuvatun tavoin. Viestin seuraava uimari voi tulla valmiiksi veteen haluamanaan aikana. Seuraava uintiosuus voidaan startata, kun edellisen uintiosuuden uimari on koskenut kädellään radan toisessa päässä olevia portaita. Viestin ajanotto päättyy, kun joukkueen ankkuriosuuden uimari on koskenut kädellään portaita oman osuutensa lopuksi.

Kerää siis joukkue, haasta kaverisi tai sukulaisesi ja tule viettämään hauskaa lauantaipäivää Siilinlahdelle! Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu alta, valitse itsellesi joko joukkue, tai henkilömatka, tai vaikka molemmat 🙂