SIILINLAHTI OPEN 2024

Pohjois-Savon huikein talviuintikisa järjestetään taas Siilinlahdella 16.3.2024. Sarjoina on 25 metrin yksilösarjat, sekä viestijoukkueena uitava 4×25 metriä. Lisäksi lastensarja 10m. Tule mukaan!

Pohjois-Savon hauskin talviuintikisa Siilinlahti Open uidaan 16.3.2024!

Avantosauna Lauteet järjestää talviuintikilpailu Siilinlahti Openin jo kolmatta kertaa. Kisa uidaan Siilinjärvellä, Siilinlahden uimarannalla 16.3.2023 klo 12-17.

Kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta. Suorituksista otetaan aika, mutta tärkeämpää on itsensä voittaminen, mukava yhdessäolo, sekä talviuintiin tutustuminen. Sarjojen voittajille luvassa huikeat palkinnot.

Kisapäivänä paikalle tuodaan paljuja, jotka ovat lämpimänä ja kisaajien ja tapahtumaan osallistuvien käytössä. Varsinaisen ison saunan lisäksi lämpimänä ja tapahtumaan osallistuiven käytössä on myös hirsisauna Työmiehen vaimo.

Kisoja voi tulla seuraamaan ilmaiseksi, ja kisojen aikana saunominen ja uiminen on mahdollista vaikket kisaisikaan, kun ostat tapahtumalipun verkkokaupastamme. Myös Lauteet-Cafe on kisojen ajan avoinna, josta mahdollista ostaa syötävää ja juotavaa. Kisojen ajan sauna on vain kisaajien ja tapahtumaan osallistuvien käytössä.

Sarjat

 • Joukkueviesti 4x25m, uidaan sekajoukkuein
 • Yksilösarja open naiset 25m
 • Yksilösarja open miehet 25m
 • Yksilösarja 60+ vuotta, naiset 25m
 • Yksilösarja 60+ vuotta, miehet 25m
 • Yksilösarja lapset, 10m

Osallistumismaksut

 • Viestijoukkue 60€/joukkue
 • Yksilösarjat 25€/hlö
 • Lasten sarja 15€
 • Tapahtumalippu 25€/hlö (jos et halua kisata, mutta haluat kylpeä ja uida, oikeuttaa saunojen ja paljun käyttöön ja uintiin tapahtuman aikana)

Osallistumismaksu sisältää Lauteiden saunojen ja pukuhuoneen käytön, sekä paljuttelun kisapaikalle tuotavissa paljuissa, kisasuorituksen, sekä 1x makkara/osallistuja Lauteet-Cafesta.

 

Kisojen ajan avoinna Lauteet-Cafe, josta voi ostaa makkaraperunoita, grillimakkaraa, berliininmunkkeja, kahvia ja limpparia. Lisäksi myymme kioskista tapahtuman ajan saunalippuja edullisempaan yksikköhintaan 8,5€! Huom. alennushintaiset liput voi käyttää vasta kisojen jälkeen, eli klo 17 alkaen. Alennuslipuilla ei ole viimeistä käyttöpäivää, ne voi käyttää aukioloaikojen puitteissa milloin haluaa.

Kisat mahdollistaa huiput sponsorimme ja yhteistyökumppanimme:
Sorcolor Oy
Intersport Siilinjärvi
Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Siilinjärven Pesis
Kuopion kotisiivous
Maalausliike Väriympyrä Oy
Eskaro Oy
GVK Coating Technology Oy
Viestimaakarit Oy

Nähdään kisoissa ja Lauteilla!

#siilinlahtiopen2024

Huom! Jokainen osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

 

Siilinlahti Open 2024 säännöt

  Varusteet

  Uidaan uima-asu päällä, ei märkäpuku. Tossut ja hanskat ovat sallittuja. Päähine on pakollinen. Uintityylinä on rintauinti, jossa päälaki ei käy veden pinnan alla.

  Kilpailusuoritus tapahtuu näin

  Kisa uidaan laiturilta toiselle, radan molemmissa päissä on portaat.

  Lähettäjä sanoo ”paikoillanne”, jolloin kisaaja menee portaita pitkin veteen. Lähettäjä sanoo ”valmiina”, jolloin kisaajan tulee olla vedessä siten, että toinen käsi on kiinni porraskaiteessa ja hartiat ovat veden pinnan alla. Lähettäjän sanoessa ”nyt!”, voi kisaaja lähteä uimaan suoritustaan.

  Portaista saa potkaista jaloilla alkuvauhdit. Yksilömatkan ajanotto päättyy siihen, kun uimari koskee kädellään toisessa päässä rataa olevia portaita.

  Viestimatka

  Viestit uidaan sekajoukkuein, eli jokaisessa joukkueessa tulee olla sekä mies että nainen. Viestissä joukkueen jokainen jäsen ui 25 metriä, eli radan päästä päähän.

  Viestissä lähettäminen matkaan tapahtuu yllä kuvatun tavoin. Viestin seuraava uimari voi tulla valmiiksi veteen haluamanaan aikana. Seuraava uintiosuus voidaan startata, kun edellisen uintiosuuden uimari on koskenut kädellään radan toisessa päässä olevia portaita.

  Viestin ajanotto päättyy, kun joukkueen ankkuriosuuden uimari on koskenut kädellään portaita oman osuutensa lopuksi.

  Aikataulut

  🗓️lauantai 16.3.2024

  Klo 12 yksilösarjojen uimarit toimitsijateltalle kuulemaan kisainfo

  Klo 12:15-13:45 yksilösarjat seuraavassa järjestyksessä:
  1. Open miehet 25m
  2. Miehet 60+ 25m
  3. Lapset 10m
  4. Open naiset 25m
  5. Naiset 60+ 25m

  Klo 14:00 yksilösarjojen palkintojen jako 🥇🥈🥉

  Klo 14:30 viestijoukkueet toimitsijateltalle kuulemaan kisainfo

  Klo 14:45-16:00 viestikisa
  Klo 16:15 viestikisan palkintojen jako 🥇🥈🥉

  Klo 17 kisat päättyvät

  Yksilömatkoissa lähdöt ovat 3min välein, radalla on kerrallaan kaksi uimaria. Viestijoukkueiden lähdöt 8min välein, kerralla kisaamassa kaksi joukkuetta.

  Uimareiden ja joukkueiden tarkemmat lähtöajat tarkentuvat kisa-aamuna. Seuraa tiedotustamme somessa. Lähtöajat nähtävillä myös paikan päällä kisapäivänä.